Menu
Follow @Klimaatzuster

ARK Rewilding Nederland

Sinds april 2022 werk ik vier dagen in de week bij ARK Rewilding Nederland (nieuwe naam sinds november 2022, daarvoor ARK Natuurontwikkeling). De oprichters vernoemden hun organisatie in 1989 naar het mythische schip, omdat het mensen, dieren en planten een nieuwe, hoopvolle wereld binnenloodst. Omdat het werk zich vooral afspeelt langs beken, rivieren en kusten en de grillen van het water een belangrijke rol spelen in het werk vond ARK dit  een passende naam. Nu de opwarming van de Aarde en de biodiversiteitscrisis zich op vele gebieden manifesteren is onze omgang met water en natuur belangrijker dan ooit.

Nederland verdient meer natuur. Omdat als we doorgaan op het oude pad we onze levende planeet onherstelbaar beschadigen. Omdat we onderdeel zijn van de natuur. Omdat meer en wildere natuur helpt voorkomen dat soorten uitsterven, omdat het verdere klimaatontwrichting vertraagt, wateroverlast vermindert en ons voorziet van schoon water en schone lucht. 

Bij ARK is er een nieuwe wereld voor me opengegaan. Ik bekijk mijn omgeving tegenwoordig ook door een verrekijker. Ik werk bij ARK onder andere aan een netwerk van rewilders: doeners die binnen en buiten de zeven kerngebieden van ARK werken aan een wilder Nederland. En aan het uitbouwen van het netwerk Jonge Rewilders, het project Dood doet leven, de Toekomstvisie Rijn en Maasmonding en Natuurkracht in Zuid-Limburg. 

Meer weten over rewilding in Nederland? Bekijk de website van ARK Rewilding Nederland, lees het boek Rewilding in Nederland of bekijk hieronder de video van partner Rewilding Europe (binnenkort ook eigen video's). 

 

Naar boven